Uit tips Middelburg

Hieronder een kleine greep uit de vele bezienswaardigheden in Middelburg. Meer wetenswaardigheden en links naar interessante informatie vindt u op de site van touristshop Middelburg. Aanrader!

Stadswandeling

Beleef de rijke historie van Middelburg opnieuw tijdens een stadswandeling. Onder leiding van een deskundige gids kom je in oude hofjes en kruip-door-sluip-door steegjes en langs de vele mooie oude panden en pakhuizen die Middelburg rijk is.

Rondvaart Middelburg

Een bijzondere belevenis is de rondvaart in een open boot, die het mogelijk maakt door de oude grachten van Middelburg te varen en de stad vanaf het water te bekijken.

Beklimming Lange Jan

Het is een flinke klim. 207 treden op precies te zijn, maar het uitzicht is deze inspanning meer dan waard. Als het helder weer is, kun je vanaf de Lange Jan niet alleen heel Walcheren maar ook andere Zeeuwse eilanden zien liggen.

Rondvaart vanuit Middelburg

Met het luxe passagiersschip “Lady Madeleine”, worden dagelijks vaartochten gemaakt. De vaartochten, richting het Veere Meer duren zo’n 3 uur. Tijdens de vaart kunt u genieten van zon, natuur èn recreatie. Inschepen en ontschepen is aan de Loskade, nabij het NS-Station. Er is een restaurant/ cafe aanwezig op het schip. Ook is het schip aangepast voor minder valide mensen (ITS-certificaat). klik hier voor meer informatie.

Utropia

Een tropische verrassing net naast het Kanaal door Walcheren. In Utropia bevindt zich een overdekte botanische tuin met allerlei tropische planten en vogels. Klik hier voor meer informatie.

Kaasboerderij Schellach

Maar lieft 25 verschillende soorten kaas vindt u in het assortiment van Kaasboerderij Schellach. Tijdens een rondleiding op de boerderij leer je hoe alles werkt op de boerderij en hoe kaas en zuivel worden gemaakt.

Paardentrams

Middelburg heeft twee verschillende paardentrams die rondritten door de stad verzorgen. De ritten voeren langs een van de mooiste oude delen van de binnenstad: het gebied rond de Oostkerk. Zeker de moeite waard om eens een ritje te maken!

Golf

Een prachtige 9 holes baan, een uitdagende par-3 baan, een driving range en een putting green. Golfen in Middelburg doe je bij BurgGolf, gelegen achter het ZEP, naast de woonwijk Mortiere. En ook bij slecht weer kun je een balletje slaan. Golf by the Sea is een unieke indoor golfbaan, waar je 365 dagen per jaar kan werken aan je golftechniek. Met behulp van geavanceerde apparatuur kun je met je eigen clubs spelen op vele banen ter wereld.

Musea en galeries

Middelburg is een kunstzinnige stad, getuige de tientallen galeries met de meest uiteenlopende kunstuitingen, bijzondere musea, voorstellingen en exposities. De succesvolle Kunst- en Cultuurroute Middelburg, die vrijwel maandelijks wordt gehouden, bewijst dat kunst in al haar vormen een belangrijke plaats inneemt in Middelburg.